"Sînt fericiţi cei ce văd frumosul în locuri obişnuite,
acolo unde alţii nu văd nimic. Totul e minunat,
ajunge doar să ai capacitatea de a privi cum trebuie".
Camille Pissarro
Gimnaziul "Mihai Eminescu" din oraşul Cantemir a fost gazda unui seminar inedit în surprize. Chiar în dimineaţa zilei de 7 aprilie, de sfînta sărbătoare Buna vestire, doi magi şi un medic au întîmpinat oaspeţii cu reţete pentru întremarea sănătăţii (aşa se cuvine unui profesor care munceşte cu mult elan), cu cadouri confecţionate în tehnica quilling, cu zîmbete şi voie bună.
În holul şcolii a fost expusă expoziţia lucrărilor Micilor plasticieni ai gimnaziului, realizate în diverse tehnici: colaj, pictură, gravură, desen, grafică. Ochii nu puteau alege doar una, deoarece toate erau deosebite, se cunoştea foarte bine că fiecare autor a depus străduinţă, creativitate, talent şi măestrie. Bravo dascălului acestor plasticieni, doamnei profosoară de educaţie plastică Manoli Elena.
Doamna director, Ecaterina Enciu, a invitat participanţii în cabinetul metodic unde a prezentat Gimnaziul şi activitatea cadrelor didactice.
Seminarul a continuat cu două lecţii publice la educaţia plastică cu genericul "Strategii didactice moderne axate pe formarea competenţelor la educaţia plastică". Doamna profesoară, Manoli Elena, a demonstrat profesionalism în desfăşurarea orelor de educaţie plastică în clasa a V-a: a captat atenţia elevilor cu o parabolă din care fiecare elev trebuia să-şi selecteze ideea după care se va conduce întreaga lecţie, a verificat lucrările elevilor de la tema de acasă, însoţindu-le cu comentarii de rigoare şi apreciere cu notă. A expus foarte clar tema nouă, trecînd cu elevii împreună un traseu bine determinat: explicare, fixare şi aplicare a fiecărei noţiuni, a fiecărei etape de lucru.
Oaspeţii au apreciat cu foarte bine activitatea doamnei profesoară, au comentat cele mai importante momente din lecţii, au dat sfaturi, au propus sugestii. Elevii au fost interesaţi de subiectul nou, "Natura statică. Etape de realizare", întrucît unii s-au străduit să respecte instrucţiine propuse şi au finisat desenul în culoare.
Partea a doua a seminarului a întrunit participanţii la Concursul tinerelor talente "CURCUBEUL". Echipele participante, "Pictorii" şi "Culorile", elevi din clasele a VI-a, au stîrnit între spectatori şi suporteri o adevărată furtună de aplauze şi strigăte de încurajare. Concurenţii şi-au întrecut puterile la cîteva probe foarte interesante: salutul, concursul căpitanilor la desenare cu ochii legaţi, dans artistic, poezie ilustrată, puzzle şi altele.
Echipa Pictorii |
Echipa Culorile |
Proba dansului artistic |
Animăluţul vesel |
Proba căpitanului |
În acest concurs a învins prietenia, creativitatea, ingeniozitatea, spiritul de echipă, artistismul şi talentul. Echipele au fost premiate cu Diplome de participare de gradul I. Doamna profesoară Manoli Elena a încurajat participanţii, a mulţumit diriginţilor care s-au implicat în pregătirea şi desfăşurarea concursului. Toţi au rămas surprinşi de talentele care s-au demonstrat pe scenă şi le-au urat succese.
La acest seminar am participat şi eu,
Tatiana Cechir,
specialist principal
Direcţia Învăţămînt Cantemir
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu